Sutikite šventes be rėmens

Švenčių dienomis ir ypatingomis progomis daugiau laiko praleisdami prie stalo nesąmoningai, suvartojame daugiau riebalų, alkoholio ir didesnes maisto porcijas. Tačiau už tokius pasisedėjimus skrandis dažniausiai atkeršija – pradeda varginti rėmuo.

Jei norite nugalėti rėmenį, galite sau padėti laikydamiesi kelių patarimų.

  • Valgykite saikingai.
  • Venkite maisto produktų, kurie Jums sukelia rėmenį ir pakeiskite juos tinkamesniais.
  • Valgykite dažniau ir mažomis porcijomis.
  • Kruopščiai kramtykite kiekvieną kąsnį. Taip maistas bus lengviau virškinamas.
  • Gerkite daugiau vandens.
  • Negulėkite po gausaus pavalgymo. Jei negalite atsisakyti poilsio, laikykite galvą pakeltą.
  • Pusryčiai turėtų būti gausesni, o kiti patiekalai vis mažesni. Jei galite planuoti valgymus, geriau sočiai pietauti, o ne vakarieniauti.

Jei pavalgę dažnai jaučiate rėmenį, galite sau padėti su Nolpaza 20 mg, kuri yra ypač veiksminga rėmens gydymui (1). Nolpaza 20 mg sudėtyje yra pantoprazolo, kuris sumažina padidėjusią skrandžio rūgšties sekreciją ir pašalina refliukso simptomus, tokius kaip rėmuo. 1 tabletės pakanka visos dienos poveikiui

Šaltinis: 1. Savarino V, Di Mario F, Scarpignato C. Proton pump inhibitors in GORD. An overview of their pharmacology, efficacy and safety. Pharmacol Res 2009; 59: 135–53.

 

Ar Jūsų simptomai sunkūs?

Klausimynas

Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti, kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai. Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Jeigu įtariate, kad Jums pasireiškė šalutinis poveikis, apie jį praneškite savo gydytojui, vaistininkui ar Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos el. paštu NepageidaujamaR@vvkt.lt arba kitais būdais, kaip nurodyta jos interneto svetainėje www.vvkt.lt.

Visos teisės saugomos. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto