Kūno svoris gali turėti įtakos rėmeniui

Norite atsikratyti pasikartojančio rėmens pakeitę savo gyvenimo būdą? Sprendimas gali būti jūsų kūno masės indekse (KMI), kuris greitai parodo, ar jūsų svoris yra antsvoris. Yra žinoma, kad simptomai gali pablogėti, jei padidėja juosmens apimtis.

TYRIMAI PARODĖ, KAD ANTSVORIS PADVIGUBINA RIZIKĄ SUSIRGTI GASTROEZOFAGINIO REFLIUKSO LIGA (GERL).

Kokia to priežastis?

Pilvo ertmėje esantys riebalai stumia skrandį į viršų, todėl jis neištuštėja taip, kaip turėtų. Be to, antsvorio turintys žmonės linkę valgyti maistą, kuris gali sukelti rėmenį. Riebus maisto ir alkoholio derinys didina kūno svorį, o angliavandeniai dar labiau apsunkina problemą. Rėmenį taip pat gali sukelti kava, šokoladas ir stebėtinai sveiki užkandžiai, pavyzdžiui, riešutai.

Teoriškai numesti svorio lengva – reikia sudeginti daugiau kalorijų nei suvalgyti. Praktiškai užduotis yra sunkesnė. Tačiau paprasti patarimai padės Jums pradėti kontroliuoti savo svorį ir taip sumažinti simptomus, tokius kaip rėmuo.

  • Planuokite savo valgymus. Tarp valgymų valgykite daugiau vaisių ir daržovių, kad išvengtumėte nesveikų užkandžių.
  • Apskaičiuokite patiekalų dydį. Daugiausia papildomų kalorijų gaunate persivalgę ir netinkamai pasirinkę maistą. Jei patiekalas didesnis už kumštį, tai yra per daug vienam patiekalui. Atitinkamai jį sumažinkite.
  • „Negerkite“ kalorijų. Dauguma žmonių beveik pusę rekomenduojamų dienos kalorijų gauna iš skysčių. Saldžius gėrimus pakeiskite vandeniu.
  • Venkite vartoti alkoholinius gėrimus.

Jei pavalgę dažnai jaučiate rėmenį, galite sau padėti nereceptiniais vaistais. Rėmenį galite pašalinti vartodami protonų siurblio inhibitorius (pvz. bereceptinę Nolpaza 20mg), kuris yra ypač veiksmingas vaistas šiai problemai gydyti.

Šaltinis: https://www.nolpaza-control.com/si/mir-pred-zgago/telesna-teza-lahko-vpliva-na-zgago/

Ar Jūsų simptomai sunkūs?

Klausimynas

Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti, kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai. Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Jeigu įtariate, kad Jums pasireiškė šalutinis poveikis, apie jį praneškite savo gydytojui, vaistininkui ar Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos el. paštu NepageidaujamaR@vvkt.lt arba kitais būdais, kaip nurodyta jos interneto svetainėje www.vvkt.lt.

Visos teisės saugomos. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto