Rėmuo – dažnas pavasario palydovas

Pavasaris daugumą žmonių pripildo teigiamos energijos, pažadina ir sustiprina. Tačiau daugeliui tai reiškia skrandžio problemų pradžią. 

Visiems žinoma, kad rėmenį dažnai sukelia mitybos įpročiai. Tačiau mažai kas žino, kad pavasarį šias problemas gali sukelti ir aplinkos įtaka.

Tai daugiausia lemia žiedadulkių koncentracijos ore padidėjimas. Žiedadulkės yra alergenas, dėl kurio imuninė sistema kartais pernelyg reaguoja. Kvėpuodamas alergenus, organizmas bando apsiginti kurdamas antikūnus, kurių užduotis – svetimas medžiagas paversti nekenksmingomis. Susilietus su alergenais, histamino kiekis didėja, o jo veikimo pasekmės gali būti žalingos, nes sukelia uždegiminę organizmo reakciją ir alergines reakcijas. Be to, jis skatina skrandžio gleivinės parietalinių ląstelių veiklą. Dėl padidėjusio protonų siurblių aktyvumo padidėja skrandžio rūgšties sekrecija, todėl gali atsirasti rėmuo.

Vaistai rėmeniui gydyti

 PROTONŲ SIURBLIŲ INHIBITORIAIH2 RECEPTORIŲ BLOKATORIAIANTACIDAI
Veikimo mechanizmastiesiogiai slopina skrandžio rūgšties sekrecijąblokuoja tik vieną iš trijų impulsų, kurie skatina rūgšties gamybąneutralizuoja rūgštį skrandyje
Veikimo trukmė24 val12 valnuo 1 iki 2 valandų
Vartojimo dažniskartą per dienądu kartus per dienąkelis kartus per dieną
  • Antacidiniai vaistai
    Jie greitai neutralizuoja skrandžio rūgštį, bet neslopina jos išsiskyrimo. Jų poveikis trumpalaikis, todėl juos reikalinga vartoti dažniau (kartais net iki 8-11 kartų per dieną).
  • H2 receptorių blokatoriai
    Jie iš dalies slopina skrandžio rūgšties sekreciją. Jų poveikis pasireiškia šiek tiek vėliau nei vartojant antacidinius vaistus, tačiau trunka ilgiau (6–12 valandų). Vartojant keletą dienų, poveikis palaipsniui mažėja
  • Protonų siurblio inhibitoriai
    Tai veiksmingiausi vaistai rėmeniui gydyti, nes tiesiogiai slopina skrandžio rūgšties išsiskyrimą.

Pasikartojantis rėmuo reikalauja veiksmingo gydymo.

  • Bereceptinė Nolpaza 20mg, kuria pasitiki daugelis gydytojų, yra ilgalaikis sprendimas. Sudėtyje yra 20 mg pantoprazolo ir galima įsigyti be recepto. Tai vienas iš protonų siurblio inhibitorių, kuris dėl specifinio veikimo būdo pasižymi stipresniu ir ilgalaikiu poveikiu nei kiti nereceptiniai vaistai. Bereceptinė Nolpaza 20mg veiksmingai slopina visas rūgšties sekrecijos fazes (bazinę, naktinę ir priklausomą nuo maisto). Kadangi jie veikia skrandžio rūgšties sekrecijos pačiame protonų siurblyje, užtikrina ilgalaikę rėmens kontrolę. Vos 1 bereceptinės Nolpaza 20mg tabletė užtikrina visą dieną trunkantį poveikį ir rečiau besikartojantį rėmuo.

Šaltinis: https://www.nolpaza-control.com/si/mir-pred-zgago/zgaga-je-pogosta-spremljevalka-pomladi/

Ar Jūsų simptomai sunkūs?

Klausimynas

Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti, kaip nurodyta. Netinkamai vartojamas vaistas gali pakenkti Jūsų sveikatai. Jei simptomai nepraeina ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

Jeigu įtariate, kad Jums pasireiškė šalutinis poveikis, apie jį praneškite savo gydytojui, vaistininkui ar Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai prie Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos el. paštu NepageidaujamaR@vvkt.lt arba kitais būdais, kaip nurodyta jos interneto svetainėje www.vvkt.lt.

Visos teisės saugomos. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto